012-500 7411 drlaptop.my@gmail.com

Testimoni

 

Ustaz Zamri

Ustaz Zamri Mari Mengaji TV9. MANTOP!!!

 

IMG_00000440

Alhamdulillah… Berjaya mambantu menyelesaikan maslah Laptop Ustaz Zhafran Zainuldin. Belaiu teruja dengan kemahiran yang kami miliki. Anda bila lagi?

Sedikit Info berkenaan Ustaz Zhafran:
——————————————-
* Pengacara Rancangan Akedemi Al-Quran Musim ke-5
* Pengacara Rancangan Akustika Ramadahan
* Pengacara Rancangan Da’ie Milenia
* Merupakan Adik kepada Ustaz Zamri

 

 

 

image

image

image

image

 

IMG_4207 IMG_4268 IMG_4462 IMG_4466 IMG_4467 IMG_4615 IMG_4788 IMG_4790 IMG_4879 IMG_5092 IMG_5154 IMG_5156 IMG_5158 IMG_5159 IMG_5283 IMG_5470 IMG_5475 IMG_5559 IMG_5560 IMG_5586 IMG_5910 IMG_5912 IMG_6072 IMG_6076 IMG_6172 IMG_6175 IMG_6212 IMG_6267 IMG_6294 IMG_4831 IMG_5115 IMG_5116 IMG_5228 IMG_5998

IMG_4487 IMG_3461 IMG_3419 IMG_2722 IMG_2145 IMG_2010 IMG_4790 IMG_4788 IMG_4615 IMG_4468 IMG_4467 IMG_4466 IMG_4462 IMG_4268 IMG_3740 IMG_3649 IMG_3432 IMG_3011 IMG_3007 IMG_3004 IMG_3001

IMG_1199 IMG_1200 IMG_1201 IMG_1355 IMG_1382 IMG_1416 IMG_1442 IMG_1492 IMG_1542 IMG_1644 IMG_1674 IMG_1694 IMG_1700 IMG_1743 IMG_1770 IMG_1799 IMG_1801 IMG_1811 IMG_1824 IMG_1951 IMG_1973 IMG_1977

IMG_2561
IMG_2508 IMG_2383 IMG_2362
IMG_2048 IMG_2045 IMG_2044

IMG_0084

IMG_0095

IMG_0101

IMG_0102

IMG_0144

IMG_0364

IMG_0443

IMG_0513

IMG_0681

IMG_0841

IMG_0949

IMG_0950

IMG_1008

IMG_1047

 

IMG_00000628

Lecturer UTP

 

gmbr

Alhamdulillah… kami berjaya membantu Sekolah Agama Rakyat Ittihadiah,         Ipoh melalui peruntukan ADUN Manjoi.

 

screen crack???kami blh bantu…dan kami hanya menyediakan screen original  harga yang berpatutan kepada anda.

Screen crack

 

Assalamualaikum…

Seorang lagi pelanggan yang meminta pada kami untuk service laptopnya dan memberi nasihat kepadanya mengenai betapa pentingnya untuk melakukan service pada laptop…

Kami juga menasihati anda supaya service laptop selama 6 bulan sekali.Sekurang-kurangnya 1 kali dalam setahun..Anda pula bagaimana? Sudahkah laptop anda di”service”

Di sini kami sertakan bukti gmbar motherboard,heat sink dan fan yang telah diservice.

motherboard heat sink n fan

 

 

Assalamualaikum,

Bertemu kembali. Saya Faizee, Founder DrLaptop.my. Hari ni saya akan bercerita tentang habuk. Bila kali terakhir anda service laptop anda? 90% daripada pengguna laptop tak pernah service laptop mereka. Anda pula bagaimana?

Baiklah, saya akam menerangkan tentang sistem pengudaraan sesebuah laptop. Kebenyakan laptop mempunyai hanya satu saluran udara. Kipas akan meyedut udara dari luar dan keluarkan ianya semula melalui heat sink. Kipas akan membawa sekala habuk2 yg terbapat di udara.

Apa berlaku bila habul dah terlalu banyak??? Bijak… Saluran udara akan tersumbat. Bila tersumbat, bagaimana udara panas nak keluar?

Udara panas akan mengakibatkan komponen elektronok motherboard laptop akan terbakar. Untuk pengetahuan anda, kos membaiki / menukar motherboard amatlah mahal.

Macam mana nak service dan apa yg perlu di service? Kami di DrLaptop.my akan mencuci semua habuk di dalam laptop anda termasuk kipas, heat sink dan komponen yg lain. Setelah dicuci, kami akan menambah thermal paste (coolant) yg baru. Coolant ini penting untuk menyejukkan CPU dan Graphic Chipset.

Akhir kata, saya ingin menasihati tuan2 supaya service laptop anda selama 6 bulan sekali. Sekurang-kurangnya 1 kali dalam setahun. Anda mungkin tidak nampak kebaikannya, tapi percayalah bila motherboard anda dah terbakar baru anda akan menyesal.

P/s: gambar ini merupakan perkara biasa yg kami lihat bila service laptop pelanggan-pelanggan kami. Siapa yg ada Asma pasti semput terkena habuk ini. 

W.K. Faizee

mobo

 

 

 

 

 

testimoni05

 

MANTOP!!!! Alhamdulillah… Segala pujian adalah milik Allah…

 

testimoni04

 

Anda Puas, Kami lagi PUAS!!!

 

testimoni03

Anda begitu istimewa bagi kami….

 

testimoni02

 

Terima Kasih kerana berkongsi pengalaman anda bersama kami di Facebook. Terbaeeeeekk…..!!!

 

testimoni

Anda pun boleh feel betapa terujanya perasaan pelanggan terhadap DrLaptop.my (cer baca dengan penuh perasaan…)

 

IMG_00000383

Quality produk baik, Servis pun baik… Sebab itu pelanggan ini sangat puas hati.. Soal Harga? Tak perlu buat perbandingan sebab ramai pesaingn akan kalah. 3 bulan kami buat kajian harga di kawasan setempat. Walaupun harga kami lebih rendah, kami lebih seronok jika anda nilai servis dan kualiti produk kami.

 

IMG_00000382

Servis kami sampai ke depan pintu rumah anda. Jimat Kos Minyak Petrol dan masa.
63533_381788741937462_251794897_n

Pasang ni memang Sporting habis. Bila mereka lihat laptop mereka kembali pulih, merjerit macam tengok bola dekat stadium…

 

2012-10-17 12.23.11

Tenaga Pengajar di sebuah IPTA. Amat puas hati dengan harga yang kami tawarkan. Beliau berjanji akan recommend studend nya nanti.

 

SAMSUNG

Pelajar Poli Ungku Omar (PUO) cakap, belum pernah dia jumpa engineer computer secekap DrLaptop.my. Tukar Screen kurang dari 10 minit sahaja

 

 

SAMSUNG

Brother ni repair iPad dengan kami. Mula-mula tak percaya. Akhirnya beliau sendiri kagum dengan semangat kami.

 

1098005_434714179978251_1756741937_n

Abang Macho ni baru balik kerja. Beliau suruh kami tunggu beliau, dan kami tunggu walaupun terpaksa tutup kedai lewat. Yang Penting masalah laptopnya dapat kami selesakan dengan berkesan dan cemerlang!

 

1044809_416666328449703_2066252868_n

Adik ni beritahu kami, belum pernah ade technician yang mampu menyelesaikan masalah Laptop Alienware beliau di area Ipoh ni. Sehingga die jumpe DrLaptop.my. Teruja dan tak tau nak cakap ape2…

 

1016081_417476258368710_15540414_n

Adik comel ini repair screen dengan kali. beliau terkejut bila lihat kami buka screen komputer seperti buka baju sahaja. Kurang dari 10 minit sudah siap. Yang best, die bagi tips RM10 pada kami. Alhamdulillah…

 

 

999985_427106367405699_325194931_n

Puas Hati!!! Tengok muka pun dah tau kan…. Anda bila lagi???

 

996889_433832710066398_282545297_n

2 sekawan yang telah berjaya kami selesaikan masalah mereka. Senyum yang menawan bro…

 

903097_386014631514873_1353067017_o

Thumbs Up!!! Pelajar UTP yang kagum dengan hasil kerja kami. Terima kasih, dan belajar rajin2. Mereka ni bakal-bakal engineer..

 

603639_373538206095849_265562565_n

Rare!!! Customer dari Spain datang ke tempat kami untuk repair laptopnya. Kami sempat berbual tentang bola sepak di Spain. Kebetulan kami minat kelab yang sama iaitu Real Madrid. Bukan itu saja, kami juga berkongsi minat pemain yang sama iaitu Raul Gonzalez

 

521866_431929356923400_1448546165_n

Terbaaeekkk!!!! Janji abang ni ialah, beliau pasti datang lagi.

 

263259_402986319817704_2145423871_n

 

Akak ni mula-mula malu untuk bergambar, tapi setelah dipujuk si abang, beliau pun bersetuju.. yang penting mereka sangat puas hati dengan hasil kerja kami

 

Kami hantar adapter abang ni pada jam 12.15 tengah malam waktu Malaysia. Abang ini sangat berpuas hati dengan Adapter kami. Adapter anda Rosak?? Kami ada bermacam jenis adapter… Woha!!! Tahniah kepada Pelanggan-pelanggan kami. Anda bila lagi??

 

 

 

Alhamdulillah… Kami berusaha menawarkan kualiti produk yang terbaik kepada pelanggan-pelanggan kami. Kalau tak puas hati, kami akan tukar yang baru atau jaminan wang anda dikembalikan. Malas nak datang ke kedai kami??? Jangan ridau, kami akan poskan ape yang anda mahukan seperti abang ini… Woha!!!

 

Senyuman nya dapat menceritakan bahawa Student Politeknik Ungku Omar ni sgt berpuas hati bila netbook nya berjaya dirawat. Anda bila lagi????

 

 

 

 

 

Namanya Pablo. Beliau ialah rakyat Filipina. Beliau juga amat mempercayai Kualiti produk & servis kami!!! Anda Bile Lagi????

p/s: DrLaptop.my kini mula dipercayai masyarakat antarabangsa. Woha!!

 

 

 

 

 

Customer ini telah repair motherboard + Format Laptop Acer dengan kami. Bagi Kami tiada harga yang lebih bernilai dibandingkan dengan DOA daripada pelanggan-pelanggan kami. Ternyat Beliau sangat berpuas hati dengan servis yang ditawarkan. Anda bila  lagi???

Customer ni telah menukar skrin Laptop nya dengan kami. Katanya perkhidmatan kami amat professional. Anda bila lagi???

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com